- Каховський район
- Райдержадміністрація
- Районна рада
- Територіальні громади
- Асканія Нова селищна рада
- Великолепетиська селищна рада
- Верхньорогачицька селищна рада
- Горностаївська селищна рада
- Зеленопідська сільська рада
- Каховська міська рада
- Костянтинівська сільська рада
- Любимівська селищна рада
- Новокаховська міська рада
- Присиваська сільська рада
- Рубанівська сільська рада
- Тавричанська сільська рада
- Таврійська міська рада
- Хрестівська сільська рада
- Чаплинська селищна рада
- Нормативно-правова база
- Законодавчі акти
- Регулювання діяльності апарату
- Розпорядження
- Реєстр угод, колективних договорів
- Нормативно-правові акти
- Освіта, молодь, спорт
- Культура
- Служба у справах дітей
- Управління соц.захисту
- Перелік послуг
- Інформаційно-довідкові матеріали
- Публічні фінанси
- Порядок оскарження та реагування на критику
- Колегія районної державної адміністрації
- Робота із запитами на інформацію
Карта
Відвідувачів в мережі – 0:
адміністраторів – ,
відвідувачів – .
Максимальна кількість відвідувань (0) була – 2025-02-12.
Шкільні кухарі Херсонщини тренувалися готувати за рецептами Євгена Клопотенка
Менше солі та цукру, більше овочів і фруктів. 1 січня в Україні стартувала реформа шкільного харчування, яка відбувається за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Проте, як зазначив раніше шеф-кухар та розробник нового меню Євген Клопотенко, деякі шкільні кухарі мають недостатню кваліфікацію, тому на місцях можливі ситуації, коли діти відмовляються їсти страви у шкільній їдальні, приготовані відповідно до нових норм шкільного харчування.
У зв’язку з цим команда Cult Food разом з українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я» організували в обласних центрах офлайн-тренінги для шкільних кухарів.
Херсонщина – перша з 5-ти областей України, де відбулося навчання шкільних кухарів у рамках реформи шкільного харчування.
У Херсонському вищому професійному комерційному училищі шкільні кухарі долучилися до обговорення цілей та завдань реформи шкільного харчування, ключових положень законодавства та основ користування технологічними картками.
Головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич звернувся до учасників заходу та наголосив, що формування здорового способу життя, правильних харчових звичок у дітей буде найважливішим результатом реформи шкільного харчування.
В рамках практичної частини учасники опанували методи приготування деяких страв із нового шкільного меню.
За результатами тренінгу кухарі зможуть запровадити на шкільних кухнях сучасні методи роботи та підготуватися до роботи з рецептурами на новому та застарілому обладнанні.